...

Eğitim Bilimleri Bölümü

Eylül Ayı Kurul Toplantısı
15/09/2022

2022-2023 eğitim-öğretim yılı Eğitim Bilimleri Bölümü Kurulu Eylül ayı toplantısı 12.09.2022 tarihinde saat 10.00’da dekanlık katındaki toplantı salonunda bütün öğretim elemanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emin Tamer YENEN, öğretim elemanlarının yeni eğitim-öğretim yılını tebrik etmiştir. Bölüm başkanı daha önce dekanlık makamına bildirilen ve her ay yapılması gereken akademik birim toplantılarının aksatılmadan zamanında yapılmaya devam edilmesi gerektiği belirtildi.

Öğretim elemanlarının yıllık izinlerini önceden planlayarak tarihleri belirtmeleri gerektiği vurgulandı. Mazeret izinlerinde de benzer şekilde mazeretlerin ve izin tarihlerinin kayıtları tutulması kararlaştırıldı. Bunun takibi için Arş. Gör. Ayşenaz Ekin DUMAN görevlendirildi. Plan dâhilinde alınmayan izinlerin onaylanmayacağı belirtildi. Bölümde iş ve işleyişlerin aksamaması için öğretim elemanlarının aynı anda izin kullanmamaları gerektiği belirtildi. Bölüm başkanı izinli olduğu durumlarda vekâleti bütün öğretim elemanlarının sırasıyla alması kararlaştırıldı. Benzer şekilde ABD başkanlarının da vekâlet vermeleri gerektiği vurgulandı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programı öğrencilerinin ders seçim sürecinde üstten almak istedik derslerde eğitim öğretim sürecinin kalitesini etkileyeceği için ön koşul derslerin alınmadan ders verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Öğretim elemanlarının derslerine zamanında girmelerinin önemi vurgulandı. Derslere geç gelme veya gelmeme durumlarının mazereti olmayacağı bu nedenle gerekli disiplin ve özen gösterilmesi gerektiği belirtildi. Benzer şekilde derslerin eksiksiz ve zamanında işlenmesi gerektiği belirtildi. Öğretim elemanlarının derslerine ilişkin imza sirkülerini düzenli, tarihli ve tek parça halinde tutmaları istendi. İmza sirkülerinin her ayın sonunda bölüm başkanına teslim edileceği hatırlatıldı. Öğretim elemanlarının seminer, kongre vb. gibi etkinliklere olabildiğinde derslerin olmadığı gün ve saatlerde katılmaları istendi. Telafi derslerini öğrencileri mağdur etmeyecek gün ve saatlerde yapılması kararlaştırıldı. Telafi derslerinin de bazı öğretim elemanlarınca yapılmadığı veya eksik yapıldığı, bu konuda da gereken hassasiyetin gösterilmesi istendi. Öğretim elemanlarının mesai saatlerine özen göstermeleri ve dersleri olmasa bile mesai saatlerinde ofislerinde bulunmaları kararlaştırıldı. Bunun, bölümün iş ve işleyişi konusunda gerekli olduğunun altı çizildi.

Öğretim elemanlarının öğrencilerle iletişime sürekli açık olmaları, öğrenci sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri ve ulaşılabilir olmaları gerektiğinin önemi vurgulandı. Her dönem başında öğrencilerin derslerin işlenişi ve kurallar konusunda bilgilendirilmesi kararlaştırıldı. Öğrenciler için ayrılan görüşme saatlerine riayet edilmesi gerektiği hatırlatıldı. Dışarıdan görevlendirme ile gelen öğretim elemanlarını ABD başkanlarının iş ve işleyişler konusunda bilgilendirmeleri ve onlara destek olmaları kararlaştırıldı.

Öğretim elemanlarının ders yükleri incelendi ve önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de herkese eşit ders yükü dağılımı yapıldığı belirtildi. Öğretim elemanlarının girdikleri derslerin AKTS içeriklerini oluşturmaları ve derslerini bu içeriğe göre işlemeleri belirtildi. AKTS’de belirtilen ölçme ve değerlendirme yöntemine özellikle dikkat edilmesinin altı çizildi. AKTS’de belirtilen ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin kullanılması gerektiği hatırlatıldı.

Bölümün araştırma görevlilerinin bölümdeki bütün işlerden sorumlu olduğu belirtilerek görevlerin eşit dağıtılması gerektiği belirtildi. Bölümdeki tüm iş ve işleyişten tek bir araştırma görevlisi sorumluymuş gibi davranılmaması ve görevleri ABD fark etmeksizin bütün araştırma görevlilerinin yapması kararlaştırıldı. Araştırma görevlilerine iş yoğunluğundan dolayı ders yardımcılığı görevi verilmeyeceği belirtildi.

2022-2023 eğitim-öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve verimli geçirilmesi temennisiyle toplantı sonlandırıldı.